Noworoczne wyprzedaże aut używanych

Warszawa, 2 stycznia 2017 r.  Początek roku to czas wielkich przecen nie tylko na ubrania czy sprzęt elektroniczny, ale także na samochody.  AAA AUTO, największy dealer samochodów używanych w Europie Środkowej, przygotował specjalną ofertę promocyjną na inaugurację roku 2017. Rabaty opiewają nawet na 10 000 złotych. Wielka wyprzedaż na początku roku ma zbliżyć AAA AUTO do realizacji celu na kolejny rok, jakim jest wzrost sprzedaży o 10% w porównaniu do roku ubiegłego.

„Początek roku to czas, kiedy nasi klienci zaczynają się szykować do wyjazdu na ferie zimowe. Biorąc pod uwagę wymogi długich podróży, jest to wyjątkowo dobry czas na zmianę samochodu na nowy. Chcąc ułatwić klientom AAA AUTO decyzję o zakupie auta, postanowiliśmy obniżyć ceny prawie jednej czwartej modeli naszych samochodów nawet do 10 000 złotych” – powiedział Leoš Pilnaj, Dyrektor Generalny AAA AUTO w Polsce.

AAA AUTO oferuje w tym momencie prawie 1000 modeli samochodów w swoich czterech polskich oddziałach. Klienci
w ramach noworocznej wyprzedaży mogą teraz nabyć modele jak na przykład: Toyota Avensis Premium z 2015 roku z bogatym wyposażeniem i rabatem w wysokości 10 000 złotych,  sportowy ,,hot hatch“ Škoda Fabia RS z rabatem 7 000 złotych, rodzinny Ford Mondeo Combi czy Ford Galaxy z rabatem 6 500 złotych, elegancki Mercedes-Benz klasy C z automatyczną skrzynią biegów i rabatem 5 500 złotych,
a także dużo innych atrakcyjnych modeli.

Sytuacja ekonomiczna Polski uległa znaczącej poprawie w ciągu ostatnich kilku lat, co przekłada się na większą liczbę aut sprzedawanych każdego roku, nie tylko w oddziałach AAA AUTO. Polscy klienci odkryli, że z ekonomicznego punktu widzenia, lepiej zainwestować w młody samochód używany, niż kupować nowe auto prosto z salonu, które bardzo szybko straci na wartości. Eksperci AAA AUTO przewidują, że w rozpoczętym właśnie 2017 roku, wspomniany trend utrzyma się, również ze względu na funkcjonowanie stref ograniczonej emisji spalin w Europie. Polacy coraz częściej dochodzą do wniosku, że choćby z tego względu, częstsza zmiana modelu auta wpłynie na niższe koszty utrzymania samochodu. Nie bez znaczenia jest też większa dostępność rozmaitych narzędzi finansowania zakupu auta. ,,W okresie poświątecznym rekomendujemy naszym klientom możliwość zakupu samochodu na raty. Nie chcemy by klienci musieli mocno nadwerężać swój budżet na początku roku, a równocześnie zawężali wachlarz dostępnych dla siebie opcji modeli samochodów“ - powiedział Leoš Pilnaj.

Naciśnij Enter, aby wyszukać.
800 033 000Pn. - Nd. od 8:00 do 21:00